Home » Agenda » 1 mrt. – Wanderlust: Theologisch festival over reizen

1 mrt. – Wanderlust: Theologisch festival over reizen

Het verlangen om te reizen en de wereld te ontdekken. De behoefte om je spullen te pakken, naar onbekende bestemmingen te gaan en iets nieuws te beleven. Dat is Wanderlust. In lezingen, workshops, een mini-pelgrimage en nog veel meer nemen bekende theologen je mee op uitstapjes die je verder laten denken dan de waan van de dag.

Het theologisch festival Wanderlust zet je aan tot nadenken over reizen. Over reizen en duurzaamheid. Kan dat eigenlijk wel samen? Wat zegt het moderne toerisme over hoe we in de wereld staan? Hoe reisde de apostel Paulus tweeduizend jaar geleden, en hoe veranderde dat zijn ideeën? Wat heeft burn-out te maken met reizen? Ga op mini-pelgrimage naar de Stevenskerk, lees de bijbel op een andere manier, wees jurylid bij de theology slam, bekijk korte films of doe mee aan de theologische spelletjesavond.

Bekijk het programma en stel je eigen avond samen.

Met: Janneke Stegeman, Erik Borgman, Frank Bosman, Heleen Murre-Van den Berg, Ruud Welten, Matthijs den Dulk, Tom de Haan, Annemarie van Stee, Sophie van Bijsterveld, Simon Gusman en vele anderen.

De organisatie van het festival is in handen van Radboud Reflects: onderdeel van de faculteit der filosofie, theologie en religiewetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Praktische informatie

Donderdag 1 maart: 19.30-00.00u
De Waagh, Grote Markt 26 6511 KB Nijmegen

Deelname kost € 10,-
Medewerkers van de RU, studenten, scholieren, Radboud Reflects-abonnees, alumni Benefits Card-houders en leden van de PV Radboud € 5,-.

Meer informatie en opgave via Radboudreflects van de Raboud Universiteit Nijmegen

Print Friendly, PDF & Email

Geef uw reactie

Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

 tekens beschikbaar

*