Home » Agenda » 15 dec. – Seminar: Het heilige in een techno-cultuur

15 dec. – Seminar: Het heilige in een techno-cultuur

Wetenschap en techniek hebben onze wereld onttoverd. Toch figureren ze in talloze verhalen, verwachtingen en verbeeldingen die gaan over een onbeheersbare, fascinerende en vreeswekkende realiteit die theoloog en godsdienstwetenschapper Rudolf Otto ‘het Heilige’ noemde. In het seminar op vrijdag 15 december in Utrecht worden diverse vormen onderzocht waarin ‘het heilige’ zich voordoet in de huidige techno-cultuur. Sprekers zijn onder andere Bezieling auteurs Erik Borgman en Taede Smedes en theoloog Frank Bosman.

De ontzagwekkende omvang van de kosmos, het einde van de mensheid door een als apocalyptisch voorgestelde klimaatverandering, etc. plaatsen ons oog in oog met een kolossale realiteit die fascinerend, vreeswekkend en niet te beheersen is. Gaat achter de uitdrukkelijke poging om de werkelijkheid technisch te beheersen wellicht een fascinatie met het onbeheersbare  -‘het Heilige’- schuil?

Sprekers op het seminar zijn o.a. theoloog Erik Borgman,  cultuursocioloog Stef Aupers, universitair docenten filosofie Ciano Aydin en Jonne Hoek, theoloog en godsdienstfilosoof Taede Smedes en theoloog Frank Bosman.

Het seminar wordt georganiseerd door René Munnik, universitair docent wijsbegeerte aan de Tilburg School of Catholic Theology en vanwege Stichting Thomas More als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Universiteit Twente.

Praktische informatie

Vrijdag 15 december, 13.30 – 17.00

Ariënsinstituut
Keistraat 9
3512 HV
Utrecht

Meer inhoudelijke informatie over het seminar via René Munnik: R.P.H.Munnik@tilburguniversity.edu
en op www.thomasmore.nl

Aanmelden vóór 30 november a.s. bij Clarie Kiel: kiel@thomasmore.nl

Toegang € 10,00 over te maken op bankrekeningnr. NL18FVLB0225180634 Stichting Thomas More o.v.v. seminar Munnik 15-12.

Deelname voor studenten is gratis (kopie collegekaart meesturen bij aanmelding)

Print Friendly, PDF & Email

Geef uw reactie

Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

 tekens beschikbaar

*