Home » Agenda » 17 jan. – De blues hebben. Hoe doe je dat?

17 jan. – De blues hebben. Hoe doe je dat?

Het is koud, het regent en alle feestdagen zijn voorbij. Daar word je toch neerslachtig en somber van? Januari en februari zijn de ideale maanden om de blues te hebben. Maar hoe erg is dat? Is de blues hebben niet juist ook heel productief, denk maar aan de blues als muziekstroming. Hoe kun je het meeste maken van die kleine blues-momenten? Praat en denk mee in deze filosofieworkshop.

Hoe doe je dat? is een serie workshops van Radboud Reflects waarin je leert om met een filosofische blik te kijken naar alledaagse thema’s. Na een korte inleiding door de gespreksleider gaan de deelnemers met elkaar in gesprek.  Filosoof Roy Dings begint tijdens deze Hoe doe je dat? over de blues bij Heideggers idee van ‘leefwereld’ of ‘Umwelt’. Volgens Heidegger ervaren we de dingen om ons heen niet louter als objecten, maar als ‘mogelijkheden tot handelen’. Zo zien wij een stoel als ding om op te zitten, niet alleen als een ding. Als je de blues hebt, nodigt de wereld juist niet uit tot handelen: objecten lijken ‘slechts’ objecten en verliezen het ‘om-te’-karakter.

Over de spreker

Roy Dings is promovendus Cognitiefilosofie aan de Radboud Universiteit. Hij houdt zich bezig met de filosofie van psychiatrie en psychologie. Hierbinnen doet hij vooral onderzoek naar het ‘zelf’. Hoe ervaren wij onszelf, waarom kan ons zelfbeeld soms problematisch zijn en welke rol spelen emoties en zelfbedrog hierbij?

Praktische informatie

Woensdag 17 januari

19.30 – 21.30 uur

Thiemeloods
Leempstraat 34
6512 EN Nijmegen

Deelname € 5,-

Medewerkers van de RU, studenten, Radboud Reflects-abonnees, Alumni Benefits Cards-houders, PV Radboud-leden hebben gratis toegang.

Aanmelden via radboudreflects

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef uw reactie

Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

 tekens beschikbaar

*