Home » Agenda » 25 nov.- Symposium: Geld verandert

25 nov.- Symposium: Geld verandert

Na de financiële crisis richtten alle ogen zich vooral op de financiële sector.  Maar er zijn ook fundamentele vragen te stellen: wat is echt belangrijk als het om geld gaat? Naast een bezinning op de financiele wereld,  gaat het symposium ‘Geld verandert’ over die meer fundamentele kwesties . 

Na de kredietcrisis van 2007 ligt de finan­ciële sector onder vuur. Hoe kunnen banken minder risicovol opereren? Hoe kunnen we een nieuwe crisis voor­ komen? Wat zijn de kansen en risico’s van nieuwe internetmogelijkheden, zoals crowdfunding en blockchain, ook als het gaat om toezicht en bescherm­ing persoonsgegevens? Hoe kunnen we ons beschermen tegen cyber­aanvallen? Waar ligt de kwetsbaarheid en verant­woordelijkheid van consumenten?

Op zaterdag 25 november 2017 organiseren het Thijmgenootschap, de Stichting Thomas More en de Adelbert Vereniging hun jaarlijks symposium over nieuwe uitdagingen in de financiële sector en de verantwoordelijkheden van de consu­ment.

Daarbij gaat het niet alleen om de nieuwe rol en verantwoordelijkheid van de banken of nieuwe disruptieve technologieën, maar ook om de ethiek. De ontwikkelingen gaan hard. Het thema vraagt een fundamentele bezinning op de vraag: wat is ook alweer echt belangrijk als het om geld gaat?

Sprekers

Oud-president van de Nederlandsche Bank Nout Wellink

Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen

Bankier-theoloog Eric Holterhues

Programma zaterdag 25 november

10.00 – 13.00 Vergadering en lunch voor leden van het Thijmgenootschap

13.30 Zaal open
14.00 Woord van welkom en lezing Nout Wellink
15.00 Lezing Cora van Nieuwenhuizen
15.50 Pauze met koffie en thee
16.15 Lezing Eric Holterhues
17.00 Borrel

Locatie: Aula Academiegebouw, Domplein 29 Utrecht

Inschrijven en betalen: https://www.thomasmore.nl/att-symposium.html

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef uw reactie

Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*