Home » Agenda » 27 nov. – Lezing Rowan Williams: Faith in public square

27 nov. – Lezing Rowan Williams: Faith in public square

Rowan Williams,  theoloog en voormalig hoofd van de Anglicaanse Kerk, stelt dat religie en geloof een constructieve bijdrage leveren aan een morele en verantwoordelijke samenleving en daarmee onmisbaar zijn in de politiek en het openbare leven. Op 27 november geeft hij een lezing in Den Haag aan de hand van zijn boek ‘Faith in the Public Square’.

Volgens Williams ontstaan averechtse effecten als een Staat het geloof uit de openbare ruimte wil weren. Een democratie moet juist openstaan voor religieuze kritiek, want anders dreigt onze cultuur aan haar eigen materialisme en absolutisme ten onder te gaan. Vijf jaar na het verschijnen van zijn internationaal veelgeprezen boek ‘Faith in the Public Square’ is de noodzaak van een open gesprek hierover alleen maar urgenter geworden.

Rowan Willliams – theoloog, bisschop en dichter – is hoogleraar, lid van het Britse Hogerhuis en was van 2002 – 2012 het hoofd van de Anglicaanse Kerk. Hij schreef talloze boeken over uiteenlopende onderwerpen en oogst internationaal veel waardering voor zijn heldere analyses en zijn samenbindende kracht, en wordt door velen beschouwd als een groot spiritueel denker.

Organisatie van de lezing is in handen van DEZINNEN, katholiek netwerk in Den Haag

Praktische informatie

Maandag 27 november 20.00 uur
Inschrijven: Kan hier direct via DEZINNEN, t/m 23 november
Entree:   € 10,-
Locatie: Christus Triumfatorkerk, Juliana van Stolberglaan 154, 2595 CL Den Haag.

Print Friendly, PDF & Email

Geef uw reactie

Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*