Home » Agenda » 25 nov. – Henri Nouwen Lezing over praktische spiritualiteit door Laurence Freeman

25 nov. – Henri Nouwen Lezing over praktische spiritualiteit door Laurence Freeman

De benedictijnse monnik en meditatieleraar Laurence Freeman geeft op zaterdag 25 november 2017 de negentiende Henri Nouwen Lezing over praktische spiritualiteit: “Without the spiritual we cannot be sane”.

Laurence FreemanFreeman (Londen 1951), werd na een korte seculiere carrière Benedictijn. Hij is monnik, priester en geestelijk leider. Als opvolger van John Main is hij directeur van de Wereldgemeenschap voor Christelijke Meditatie. Over de gehele wereld leidt hij meditatiegroepen. Daarnaast zet hij zich zeer actief in voor de interreligieuze dialoog en voor wereldvrede. Hij schreef tal van boeken, waarvan Sprekende Stilte in Nederland veel gelezen is.

In een tijd waarin oneliners en confrontatie de boventoon hebben in het maatschappelijk debat is een tegenwicht door te spreken vanuit eenvoud, stilte, innerlijke rust en wederzijds respect gewenst. De lezing wordt uitgesproken in goed te volgen Engels.

De lezing wordt muzikaal opgeluisterd door het Muziek Kamerkoor Saudade o.l.v. Vincent Doek.

Praktische informatie

Zaterdag 25 november 2017, 19.30 uur, Janskerk, Janskerkhof, Utrecht. Toegang gratis. Reserveren: nouwen@nouwen.org of Avenue Concordia 117, 3062 LG Rotterdam.

Meer over Henri Nouwen op de Bezieling, zie:

Vincent Duindam: Geef je agenda in Gods handen

Anne Westerduin: “Nouwen helpt je te weten dan je geliefd bent”

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef uw reactie

Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*