Home » Agenda » 26 aug – Concertserie: De weg naar Santiago

26 aug – Concertserie: De weg naar Santiago

Al eeuwenlang trekken pelgrims naar het bedevaartsoord Santiago de Compostella. Volgens een legende zou zich daar het graf van de heilige Jacobus bevinden, een van de leerlingen van Jezus. In De weg naar Santiago maakt Vocaal Ensemble Multiple Voice een indringende muzikale reis naar de Spaanse pelgrimsplaats. Tijdens hun concerten klinken oude en nieuwe composities rondom de beroemde pelgrimstocht.

De concertserie is een muzikale pelgrimage, met muziek – soms eeuwenoud, soms betrekkelijk nieuw of van zeer recente datum – die de toehoorders meeneemt op een eigen pelgrimage naar Santiago. Met zestiende-eeuwse muziek uit Frankrijk en Spanje en met muziek van latere tijd. Actuele pelgrimsthema’s komen aan bod,  zoals devotie, spiritualiteit, angst en onzekerheid, zoeken en vertrouwen.

Het Vocaal Ensemble Multiple Voice zingt De weg naar Santiago met composities van renaissancecomponisten als Guerrero, De Monte en Victoria, maar ook met twintigste-eeuwse en hedendaagse werken van Benjamin Britten, Arvo Pärt, Paul Mealor, William Todd, John Tavener en Gabriel Jackson. Van laatst genoemde staan een aantal delen uit zijn op het thema pelgrimage en Santiago toegesneden To the Field of Stars op het programma, een werk uit 2011 voor koor, cello en twee slagwerkers.

Uitvoerenden

Vocaal Ensemble Multiple Voice o.l.v. Paul de Kok
m.m.v. Jeroen den Herder, cello
Niels Jenster en Wilbert Grootenboer, slagwerk

Concerten

De weg naar Santiago wordt driemaal uitgevoerd op de volgende data en locaties:

16 juni 2017, 20:15 uur: Pieterskerk

Pieterskerkhof 5 Utrecht

 

1 juli 2017, 16:00 uur, Grote of Barbarakerk

Grote Kerkstraat 4 Culemborg

 

26 augustus 2017, 22:30 uur, Walburgiskerk

Kerkhof 3 Zutphen

Prijs

Voorverkoop: € 15,- per kaartje (inclusief programmaboek)

Verkoop aan de zaal: € 17,50

Meer informatie en kaartverkoop: www.multiplevoice.nl

Print Friendly

Geef uw reactie

Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*