Home » Agenda » 1 sept. – Themadag ‘Ontspannen leven’

1 sept. – Themadag ‘Ontspannen leven’

Paul Loomans zal op zaterdag 1 september 2018 een lezing verzorgen bij de opening van het najaarsseizoen van het Han Fortmann Centrum. Thema van de dag en van de lezing luidt: ‘Ontspannen leven’.

Loomans is acteur/regisseur, zenmonnik en ‘stressontknoper’. Met de zen als achtergrond en met zijn mensenkennis uit de theaterwereld ontwikkelde hij een methode om vanuit rust te leven en tegelijk spontaan, actief en creatief te zijn. Tijdens zijn presentatie zal Loomans de toehoorders laten ervaren hoe je door ‘tijdsurfen’ meer rust en voldoening in je leven kunt krijgen. Met concrete aanwijzingen voert hij zijn publiek terug tot de essentie van al het handelen: vertrouwen op je gevoel en aanwezig zijn in wat je doet.

Naast het thema tijd is ook het thema emotie een belangrijke onderwerp is zijn leven en werk. Over beide onderwerpen schreef hij een boek.

Workshops

In de ochtend staan twee workshops op het programma, verzorgd door zenleraar Dick Verstegen en communicatietrainer en mindfulness-yogadocent Peter Kooij. Beiden zijn docent aan het Han Fortmann Centrum.

‘Leven in waardering’, luidt de titel van de workshop van Peter Kooij: “Met eenvoudige yoga- en communicatieoefeningen verken je hoe je kunt ‘rusten in jezelf’. Dat maak veel mogelijk: waardering ontvangen én geven, in jezelf én in contact met de ander, bij geluk én bij pijn.”

Dick Verstegen benadert ‘ontspannen leven’ vanuit de zenfilosofie: “Laat al die behoefte aan controle toch varen en geef je over aan het leven zoals het zich van moment tot moment ontvouwt. Kan dat? Of is het een fabeltje? Deelnemers worden uitgedaagd deze vraag ervarenderwijs te onderzoeken.” (Lees ook de column van Dick Verstegen)

Programma

10.00 uur: opening

10.10 – 11.15 uur: workshop 1, Peter Kooij

11.30 – 12.30 uur: workshop 2, Dick Verstegen

12.30 – 13.15 uur: pauze en lunch

13.15 – 15.15 uur: lezing door en gesprek met Paul Loomans over ‘Ontspannen leven’

Kosten

workshops, lunch en lezing: € 35,-. Het is ook mogelijk alleen de lezing bij te wonen: € 15,-.

Aanmelden

Via de site van het Han Fortmann Centrum kan men zich voor de dag of lezing aanmelden.

Print Friendly, PDF & Email

Geef uw reactie

Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

 tekens beschikbaar

*