Home » Agenda » 15 en 16 sept. – Kerkproeverij 2018

15 en 16 sept. – Kerkproeverij 2018

Vorig jaar vond de eerste kerkproeverij plaats in Nederland, een groot succes. Daarom dit jaar de tweede editie. In het weekend van 15 en 16 september nodigen kerkgangers anderen uit om vrijblijvend eens mee te gaan naar een dienst in hun kerk om daar te ‘proeven’ van geloof en kerkgemeenschap. De kerkproeverij is een initiatief van de Raad van Kerken.

Kerkgemeenschappen die willen meedoen kunnen zich aansluiten. Pastores, kerkenraden, parochiebesturen beslissen plaatselijk zelf of ze zich bij het landelijk initiatief willen aansluiten en of ze te voren hun eigen gemeente- of kerkleden oproepen om op 15 of 16 september iemand mee te nemen naar de kerk.

De Raad van Kerken werkt samen in 2018 met diverse partners, zoals MissieNederland, Zalige Zalm, Alpha, IZB, KRO-NCRV, EO en natuurlijk de kerken.

Op 6 april was er een inspiratiedag over de kerkproeverij met als thema: ‘uitnodigend kerk-zijn.’ Hoogleraar Stefan Paas hield daar een inleiding: een kleine theologie van de uitnodiging. 

Praktische informatie

Op de website van de Raad van Kerken staat hoe een kerkgemeenschap zich kan aanmelden voor de kerkproeverij. Ook zijn op die site allerlei bestanden te vinden om invulling te geven aan de kerkproeverij , zoals promotiemateriaal, tips om mensen uit te nodigen, gratis exemplaren van het Nieuwe Testament en ideeën voor een echt gastvrije kerkdienst.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef uw reactie

Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

 tekens beschikbaar

*