Home » Agenda » 20 nov. – Lezing Marga Haas: ‘Mijn geestelijke weg’

20 nov. – Lezing Marga Haas: ‘Mijn geestelijke weg’

‘De langste reis is de reis naar binnen’: deze woorden van Dag Hammarskjöld kunnen velen in verband brengen met hun eigen leven. Dat geldt in ieder geval voor Marga Haas, o.a. medewerkster aan de Bezieling. Op 20 november 2019 zal zij een lezing verzorgen bij de Elimcommuniteit in Tilburg over haar geestelijke weg. 

Marga Haas groeide op in een predikantsgezin, was zij van jongs af aan vertrouwd met begrippen als God en geloof. Toch begon vanaf haar 40ste verjaardag haar reis naar binnen pas echt. Toen begon ze voortaan elke werkdag met twintig minuten meditatie. In de stilte leerde ze ontdekken wie zij ten diepste is en stap voor stap ordent zij haar leven naar die ontdekking. In andere woorden: ze ging steeds meer van binnenuit leven.

In de christelijke mystiek – vooral bij Meester Eckhart (die leefde rond 1300) – vindt ze woorden voor wat ze ervaart.

Na haar inleiding zullen deelnemers met haar en met elkaar in gesprek gaan. Roept haar levensverhaal bij ons herkenning op? Wat willen wij ernaast leggen?

Deze avond zullen publicaties van haar te koop zijn.

Marga Haas (1972) is getrouwd en moeder van twee kinderen. Na haar studie theologie en een korte periode als gemeentepredikant is ze al geruime tijd geestelijk verzorger in een hospice. Ook begeleidt ze een leesgroep christelijke mystiek, schrijft ze columns, artikelen en andere publicaties. Meer over haar is te vinden op www.margahaas.nl (zie daar ook voor andere agenda-items van Marga Haas).

Praktische informatie

Datum: woensdag 20 november 2019
Tijd: 20.00-22.00
Locatie: Fraters van Tilburg, Elimcommuniteit
Schiphollaan 30, 5042 TR Tilburg
Kosten: €7,- (of €5,- voor hen met een smalle beurs)
Aanmelden via: www.elimgroep.nl of via stiltecentrum@elimgroep.nl of: 013-4638505

Print Friendly, PDF & Email

Geef uw reactie

Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

 tekens beschikbaar

*