Home » Agenda » 21 mei – Pinkstervoettocht naar Nieuwkerk

21 mei – Pinkstervoettocht naar Nieuwkerk

Op Tweede Pinksterdag 21 mei is er een Pinkstervoettocht. Deze traditie bestaat al tientallen jaren en vertrekt vanuit Goirle (NB). Elk jaar sluiten zich nieuwe deelnemers aan bij deze wijze van samen kerk zijn in de open lucht. Het wandelgezelschap is divers: jong en oud, protestant, katholiek, zoekend, niet gelovig etc. Mensen die zich niet (meer) thuis voelen bij een traditionele kerkviering ervaren deze voettocht als inspirerend en laagdrempelig.

De deelnemers wandelen samen in alle vroegte (7.00u) door de ontwakende natuur. Voor de kinderen is er een speurtocht onderweg. De wandeling naar het kapelletje op Nieuwkerk aan de grens met België duurt een uurtje. Bij de kapel is er een oecumenische gebedsviering in de open lucht met eigentijdse liederen, teksten en gebeden. Dit jaar is het thema van de viering: Met andere ogen. Hoe kan het dat we op verschillende manieren naar hetzelfde voorwerp of dezelfde situatie kijken? Kunnen andere zienswijzen ons verrijken?

Afsluitend is er een samenzijn onder het genot van thee, koffie, limonade en gitaarmuziek en kan iedereen zijns weegs gaan.

Organisatie van de voettocht is in handen van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) Tilburg in samenwerking met Parochie de Goede Herder Tilburg/Goirle.

Praktische informatie

Maandag 21 mei
7.00u: vertrek voettocht: Van Hogendorpplein parkeerterrein Albert Heijn/ Big Bazaar.
08.00u: viering in de open lucht bij het Sint Janskapelletje op Nieuwkerk
09.00u: koffie, thee, limonade

Vooraf aanmelden niet nodig
Deelname is gratis
Koffie, thee en limonade tegen een kleine vergoeding

Voor wie niet in de gelegenheid is om te lopen: de kapel is ook prima per fiets of met de auto te bereiken. Vanuit Goirle Nieuwkerksedijk afrijden en aan het einde op T-splitsing linksaf Nieuwkerksbaantje op: het kapelletje bevindt zich na 200 meter aan de rechterkant.

Print Friendly, PDF & Email

Geef uw reactie

Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

 tekens beschikbaar

*