Home » Agenda » 23 nov. – Henri Nouwenlezing: Praktische spiritualiteit (door Erik Borgman)

23 nov. – Henri Nouwenlezing: Praktische spiritualiteit (door Erik Borgman)

“Een kooi ging op zoek naar een vogel” is de titel van de 21ste Henri Nouwen Lezing, die dit jaar verzorgd zal worden door Erik Borgman. De lezing vindt plaats op 23 november 2019 in de Janskerk, Janskerkhof, Utrecht. 

Hoogleraar (en Bezielingcolumnist) Erik Borgman is wel getypeerd als een van de meest innovatieve denkers en een van de meest inspirerende theologen van dit moment. In het  jaar in 2012 was hij theoloog van het jaar. Als lekendominicaan is hij een uitgesproken prediker. Centraal gegeven daarin:  geloven is radicale toewijding aan God, in het spoor van Jezus. Kernpunt in zijn religieuze leven: “Midden in de wereld van secularisatie en ontkenning van God, te handelen, te denken en te spreken alsof God zou bestaan”.  (Zie bijvoorbeeld publicaties als: Zielen winnen, Door het lijden en, Waar blijft de kerk?). Gelovige mensen, zo zegt hij, moeten Jezus navolgen en zich begeven in gebieden en gemeenschappen die er eigenlijk niet bij horen. In tijden van vervlakking en onverschilligheid spoort hij hartstochtelijk en met humor ieder mens aan zich te realiseren dat hij /zij door God gezocht wordt.

Prof.dr. Erik.P.N.M.Borgman is hoogleraar theologie aan de universiteit te Tilburg en aldaar ook directeur van het Cobbenhagen Center.

Muziek wordt verzorgd door: Anastasiya Voytyuk: Vocal en Bandura; Stanislav Kyryllow : Percussion.

Tijd en plaats

Zaterdag 23 november 2019, aanvang  19.30 uur, Janskerk, Janskerkhof, Utrecht. De toegang is gratis. Reserveren: nouwen@nouwen.org of Avenue Concordia 117, 3062 LG Rotterdam.

Print Friendly, PDF & Email

Geef uw reactie

Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

 tekens beschikbaar

*