Home » Agenda » 7 dec. – Augustinus voor mensen van nu: lezing door Hans Alderliesten

7 dec. – Augustinus voor mensen van nu: lezing door Hans Alderliesten

Zaterdag 7 december verzorgt Hans Alderliesten in de Abdij van Berne te Heeswijk een lezing over zijn boek ‘Augustinus voor mensen van nu. Wij zijn de tijden.’

In Augustinus voor mensen van nu brengt Hans Alderliesten de kerkvader Augustinus dichtbij en laat hem reflecteren op vragen en onderwerpen waarmee mensen van nu te maken hebben. Hoe weet je waaraan je wel aandacht moet besteden, en waaraan niet?

Hoe komt het dat we zo druk zijn? Vragen die Augustinus stelde, maar die je ook zomaar om je heen kunt horen. Alles is anders en toch is alles hetzelfde. Augustinus zou zeggen: ‘Wij zijn de tijden.’ Onrustig als we zijn, kunnen we uiteindelijk alleen rust vinden bij God.

Een actueel boek dat de lezer uitnodigt tot nadenken over zijn keuzes, tijdbesteding en opvattingen.

Hans Alderliesten is van jongs af door Augustinus gefascineerd. In het boek Augustinus voor mensen van nu probeert hij die kloof van zestien eeuwen te overbruggen.

In korte hoofdstukjes, van twee bladzijden, brengt hij vragen en discussies van onze dagen in verband met Augustinus. Want, zegt Alderliesten, de tijd waarin Augustinus leefde, heeft veel met de onze gemeen – hij in de nadagen van het Romeinse rijk, wij in een zuchtend en steunend systeem waarin we ons afvragen hoe houdbaar onze democratie, economische groei en sociale samenhang nog zijn.

Uit Augustinus’ werk blijkt dat mensen toen met dezelfde onzekerheden en dezelfde vragen zaten als wij. En hij schrijft daarover zo levendig en persoonlijk, dat hij over die zestien eeuwen heen dichtbij lijkt. Augustinus inspireert ook mensen van nu: ‘Wij zijn de tijden’.

Hans Alderliesten (1987) is werkzaam als adviseur maatschappelijke vraagstukken als dementie, eenzaamheid en informele zorg in opdracht van het ministerie van VWS.

Verder houdt hij zich bezig met filosofie (Augustinus), muziek (Bach) en politiek (CDA). In 2018 verscheen zijn eerste boek Grote denkers over grote dingen.

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 7 december
Aanvang: 14.30 uur
Plaats: Abdij van Berne, Abdijstraat 49 Heeswijk
Entree: € 12,50 (incl. consumpties)
Reserveren: Plaatsen kunnen gereserveerd worden per e-mail op activiteiten@bernemedia.com.
Uw aanmelding is definitief na ontvangst van € 12,50 (per persoon) op bankrekening NL19 INGB 0000 825536 t.n.v. Boekhandel Berne onder vermelding van Hans Alderliesten 7/12 en uw naam.


Hans Anderliesten, Augustinus voor mensen van nu, Kokboekencentrum, Berne media, 128 blz., € 16,99.

Print Friendly, PDF & Email

Geef uw reactie

Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

 tekens beschikbaar

*