Home » Agenda » 7 sep. – Spiritualiteit van Bob Dylan

7 sep. – Spiritualiteit van Bob Dylan

In diverse spirituele centra en kloosters worden na de zomer weer studie- en vormingsdagen, bezinningsbijeenkomsten, leesgroepen en andere vormen van verdieping aangeboden. Zo ook in het Karmelitaans Centrum voor Spiritualiteit (KCS) te Haarlem. KCS opent het seizoen op 7 september met een open avond over de spiritualiteit van Bob Dylan, onder leiding van Kick Bras.

Op deze gratis toegankelijke open avond op vrijdag 7 september zal Kick Bras vertellen over de diepgang en zeggingskracht van de songteksten van Dylan. Bras schreef er een boek over. Hij zal een aantal songs laten horen en daarbij wijzen op hun spirituele betekenis. Aanmelden voor de open avond is verplicht.

Verder bij het KCS

Enkele bijeenkomsten in het jaarprogramma besteden aandacht aan oude mystieke teksten zoals die van Teresa van Avila. Op drie zaterdagen (10 nov, 24 nov en 8 dec) lezen deelnemers samen haar boek Innerlijke Burcht over het geheim van innerlijke kracht en God die contact zoekt met ons.

Ook hedendaagse mystieke denkers en theologen komen aan bod, zoals Tomáš Halík met zijn boek Ik wil dat jij bent. Op een zestal middagen (van 28 sept t/m 7 dec) komt in gezamenlijke bespreking zijn ‘reisverslag’  op zoek naar liefde en God aan bod. Deelnemers leren de ervaring en het zoeken van Tomáš Halík verstaan. Samen gaan zij op zoek naar inspiratie en bemoediging voor onderweg.

De jaarlijkse gespreksgroep rond het tijdschrift Speling is dit jaar gewijd aan de actuele vraag wat ons in onzekere tijden oriëntatie en richting kan bieden. Op vier dinsdagavonden (28 aug – 4 dec – 5 mrt – 4 juni) staat de vraag centraal: Is er nog iets dat houvast biedt, of worden we volledig op onszelf teruggeworpen en moeten we het zelf maar weten?

Poeziëliefhebbers komen aan hun trekken met een serie samenkomsten rond teksten van de dichter Rainer Maria Rilke. Voor de Joodse Etty Hillesum was hij ‘een van die ‘wegwijzers naar de regionen van de ziel’. In vijf bijeenkomsten (van begin okt tot eind nov) zullen deelnemers net als Hillesum de leeslessen van Rilke volgen.

Uitgebreide informatie over het complete jaarprogramma met mogelijkheden tot aanmelden vindt u op www.kcs-haarlem.nl

U kunt ook een boekje met het programma opvragen bij het secretariaat,
per email: info@kcs-haarlem.nl of telefoon: 023 5274675

Karmelitaans Centrum voor Spiritualiteit
Parkstraat 1,
2011 KJ
Haarlem, vlakbij het station.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef uw reactie

Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

 tekens beschikbaar

*