Home » Agenda » t/m 28 juli – Ela Venbroek exposeert ‘Engelen in de Bavo’

t/m 28 juli – Ela Venbroek exposeert ‘Engelen in de Bavo’

Tot en met 28 juli exposeert Ela Venbroek in de Grote of St.-Bavokerk, te Haarlem. Thema: Engelen. Marinus van den Berg beveelt de expositie van harte aan en schreef een gedicht bij ‘De engel van de toekomst’.

Ela Venbroek deed de inspiratie voor haar grote en kleine engelen op tijdens haar zoektocht naar de kern van de eenvoud die haar jeugd en opleiding in Polen karakteriseerde. In het gekloofde hout vond zij voor het eerst in haar loopbaan de ware aard van de tijd terug. De jaarringen symboliseren voor haar het machtige maar langzame verglijden van de jaren. Elke engel die zij maakt of liever laat maken door haar ogen heeft een individueel karakter, een eigen naam en vooral een eigen verhaal. Zij laat het ruwe hout voor zichzelf spreken en weet met een enkele toevoeging en een voorzichtige bewerking haar beeldhouwwerk tot leven te wekken.

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Grote of St.-Bavokerk, maandag t/m zaterdag van 10:00 – 17:00 uur, en in juli ook op zondagmiddag 12-16 uur.  U betaalt ma t/m za alleen de entreeprijs van de kerk (€ 2,50).

Zie ook: website Ela Venbroek.

 

 

De engel van de toekomst

Zal ze groen zijn
Zal ze groen vriendelijk zijn
Zal ze als lentegroen zijn

Onthand staan we stil
De greep verloren
Vast zittend aan het nu

Zullen we los kunnen laten
Durven we op weg te gaan
Durven we ’t licht op groen te zetten

De engel van de toekomst kijkt me aan.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef uw reactie

Uw emailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

 tekens beschikbaar

*